Inför Jul och Nyårsfester

Julen står för dörren och med den kommer de beryktade julfesterna. Vad ska man då ha på sig? Naturligtvis beror detta till del på var julfesten hålls. Vi tänkte bara beröra den julfest de flesta av oss hamnar på, jobbets julfest. En plåga för vissa, ett rent nöje för andra. För det mesta fastställs inte faktum om julfesten varit en plåga eller nöje från man vaknat upp dagen efter. Detta är ett tillfälle där man verkligen kan trampa fel efter de förrädiska julsnapsarna. Men man kan alltid välja att trampa fel i snygga skor. Man vinner inte matchen men var i varje fall snyggast på plan. Man kan komma långt med stil.

Alltför många väljer att klä sig alldeles för enkelt till jobbets julbord. T-shirt och jeans visar att man inte anstränger sig och detta kan skicka dåliga signaler till chefen som kan uppleva att du inte uppskattar att det bjuds på julbord. Det är roligare om alla klär upp sig och kommer med gott festhumör. Känner man bitterhet mot sitt arbete gräver man ner det under granen innan man drar på julfest.

Klädvalet är också självklart beroende på vilken bransch man jobbar i. Jobbar man i arbetskläder där skor med stålhätta ingår behöver man kanske inte ta hela steget upp till mörk kostym även om det absolut inte är fel.  Ett par snygga byxor av typen kostymbyxa alternativt chinos tillsammans med en skjorta räcker långt. Jobbar man i kostym på dagarna kan det kännas tråkigt att bara sätta på sig samma sak till julfesten men här finns det utrymme för att laborera med roliga färger på näsduk, slips/fluga och skjorta. Den strikta daglooken kan bli betydligt festligare med färg och mönster. Rött kanske känns förutsägbart men är en färg som andas jul och platsar definitivt in. Röd fluga med matchande näsduk känns rätt tillsammans med vit skjorta om man inte vill ta ut svängarna för djärvt. Var inte rädd för att blanda rutor med prickar. Vill man skippa slips är skjortor med kontrast på knapparna ett bra alternativ som livar upp där slipsen annars skulle ha hängt.

Sammanfattningsvis; Ett julbord är en fest men också ett tillfälle att glänsa för arbetskamrater och chefer så skippa vardagskläderna, sätt på dig något extra och ha riktigt kul med stil.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s