Vad ska man välja till brudgummen?

En överblick över brudgummens olika val

För bröllop till sommaren börjar det bli hög tid att välja ut bröllopskläder. Vill man kunna välja fritt ska man vara medveten om att vissa bröllopsklänningar tar upp till 6 månader att få hem och för brudgummen kan ett visst urval ta upp till 12 veckor.

Vad finns där då för val för en brudgum? De val man brukar välja mellan är: kostym, froackcoat, smoking, jackett eller frack. Brudklänningen står oftast i fokus och när man valt ut den kan man börja se över brudgummen.

Kostym är fortfarande den hetaste trenden och passar fint till enkla brudklänningar men om bruden valt en gräddbakelse till klänning kan kostym kännas för enkelt. För att få kostymen att andas mer bröllop är väst och plastrong ett bra alternativ att sätta till.

Nästa steg på skalan är froackcoat, en längre kavaj för att beskriva det enkelt. Detta är en mycket stilig klädsel som andas bröllop. Är man inte så lång bör man undvika froackcoaten. Froackcoaten passar till de flesta klänningar men kan kännas överklätt till en enkel klänning som går mer åt sommarklänning än brudklänning.

Smoking har tidigare valts bort som bröllopsklädsel då man ansett att detta är en festklädsel som inte passar i kyrkan. De senaste åren har smokingen dock tagit mark. Smoking är tänkt som aftonklädsel men precis som med jacketten går det bra att bryta dessa regler i nutid utan att skapa rubriker.

Jacketten är en klädsel som man endast bär på förmiddagen enligt etikettsregler. Jacketten har en kavaj som liknar frackens men man bär en randig byxa till. Här finns det utrymme för ”Top Hat” och ”cane” för den som vågar. Med hög hatt och käpp kan man lätt trilla över gränsen till smaklöst men gör man rätt kan det bli en annorlunda och stiligt helhet.

Vill man gå till ytterligheterna väljer man frack eller uniform till sitt bröllop. Detta är den högst rankade klädsel man kan dra på sig. Enligt etikett ska då även bröllopsgästerna bära frack men som med allt annat så är regler till för att brytas. Många män känner sig dock lite obekväma i frack och associerar frack till dirigenter.

Vad man än väljer så är det viktigaste att man känner sig fin i det man bär. Varje bröllop är unikt och speglar brudparet vilket gör att där faktiskt inte finns några fel val att göra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s