Vad är en morgongåva?

Att ha koll på vad en morgongåva är för något är inte självklart. Men är du en blivande brudgum kan det vara bra att läsa vidare.

En morgongåva ges till bruden morgonen efter bröllopet. Förr var det tänkt som en slags livförsäkring till bruden om hon skulle bli lämnad ensam. Hustrun fick inte delaktighet i mannens tillgångar trots äktenskap ingåtts. Den tiden är förbi och nu ges en morgongåva mer för att visa kärlek och uppskattning.

Vad ska man då ge till sin älskade fru? Detta är högst individuellt, men det är kanske inte detta man vill höra när man står med panik innan bröllopet och ska försöka sig på att vara kreativ med morgongåvan. Något som är klassiskt och nästan kassaskåpssäkert är att ge henne ett smycke. Ett par öron hänge, ett halsband eller armband är ofta en uppskattad morgongåva. Vill man styla lite och få guldstjärna i kanten kan man designa ett eget smycke till sin älskade. Det visar på engagemang som får de flesta kvinnohjärtan att smälta.

Alla människor är olika så den bästa morgongåvan är den som är anpassad efter mottagaren. Morgongåvan behöver inte vara smycke. Om bruden är väldigt engagerad i till exempel djurens välmående kan man som morgongåva ge pengar till en organisation som hjälper utsatta djur. Man brukar få eller kan be om ett gåvobrev som man sedan ger till bruden.

Är man konstnärligt lagd kan en egenmålad tavla där man uttrycker sin kärlek vara en bra morgongåva. Vill man hellre uttrycka sig i ord kan man skriva en kärleksförklaring eller dikt som man ramar in.

En upplevelse eller en resa som bygger på brudens intresse kan också gå hem. Det man kan tänka på här är att även om man ska försöka forma resan efter bruden så kommer bruden inte uppskatta resan fullt ut om hon känner att du inte har roligt utan plågar dig igenom resan för hennes skull. När man älskar någon blir den personen en del av en och ska man njuta till 100% kan inte ena halvan ha tråkigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s