Klädd för sommarfesten

Sommaren är här! Dags att sota av grillen och damma av sommargarderoben. Sitter man hemma och slappar framför sin egen grill behöver man inte ägna så många tankar åt vad man har på sig men får man en inbjudan till grillfest eller sommarfest kan det vara läge att tänka till. Blir man dessutom inbjuden till någon där man inte känner sällskapet så väl kan det vara bra att se över sina klädval med extra noggrannhet.

Man vill inte komma överklädd och framförallt inte underklädd till en bjudning. Vad passar då till en sådan här tillställning där klädkoden oftast inte är specificerad? Man får naturligtvis ta hänsyn till var festen hålls och väder men generellt borde en piké och ett par chinos vara det bästa valet. Nu är det mode att rulla upp sina chinos vilket ger en ledig look.  Med alla starka, härliga färger att välja mellan nu kan det ändå vara bra att försöka hålla sig till en mer sober färg om man inte vill skapa för mycket uppmärksamhet kring sin person i nytt sällskap.

Skulle det vara svalt väder vilket tyvärr inte tillhör ovanligheterna när det kommer till svensk sommar kan en avslappnad kavaj i bomull eller linne vara snyggt. Är det däremot riktigt varmt kan en chinos byxa kännas för tungt och ett par linnebyxor vara mer passande och framförallt mer behagligt. Oroa er inte för att linne skrynklar, det ska vara så.

Flip flops lämnas hemma. Skor som passar till detta tillfälle är antingen ett par diskreta sneakers eller en loafer/car shoe. Andra accessoarer man kan leka med är bälte och klocka. Ett flätat bälte är snyggt och modernt.

När kläderna känns rätt kan du i lugn och ro ägna dig åt att mingla och charma damerna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s