En titt på höst/vinter mode 2012

Kostymen är utropad som höstens och vinterns ”it” plagg. Det ska vara välskräddat och elegant. Det rutigt mönstret tar stor plats på allt från kostymer till skjortor. Kostymen fortsätter vara 2 knäppt även om en hel del designers fortsätter smyga in dubbelknäppta modeller i sina kollektioner.

Slag på byxor har de senaste säsongerna varit lika intressant som en varm öl en het sommardag men är man lite uppmärksam kan man notera en del byxslag på catwalken. Slag på byxor är ingen tydlig trend men de ligger och lurar i vassen, ge dem lite tid så kommer de att ta mark. Vi får väl se om slagen får en lättare väg tillbaka in i herrarnas garderober än den dubbelknäppta kavajen. Byxans längd får gärna vara lite kortare än många kanske känner sig bekväma med.

Den smala passformen rubbar inte på sig många millimetrar utan håller oss i ett fortsatt järngrepp, även den korta kavajlängden håller sig kvar i trendens rampljus. Men glöm nu inte, och detta tål att upprepas, att det viktigaste är att dina kläder är välsittande. En fult sittande kostym må vara hur trendig och exklusiv som helst men sitter den illa gör den sig bättre längst in i din garderob eller än bättre på en man med rätt mått för den.

Med svalare väder kommer ytterplagg in i bilden och överrocken är denna säsong helt rätt val att hålla värmen i. Gillar man inte rocken och söker en mer avslappnad look kan man satsa på en bomberjacka. Något annat som man kan hålla värmen i och som ligger Tailorhouse varmt om hjärtat är Harris Tweed. Denna handvävda tweed kommer att hålla dig både varm och trendig. Att slita ut en Harris Tweed kavaj är lika svårt som att få ketchup ur Heinz berömda glasflaska. Harris Tweed är skyddat av ”Act of Parliament” och handvävs av 115 vävare i deras hem på de skotska öarna. Du bär med dig ett stycke skotsk historia av bästa handarbete.

Efter denna glimt på kommande höst och vinter mode är det dags att gå ut och njuta av resterande sommar. Vi lämnar er med några kloka ord från Tomas Ledin…sommaren är kort, det mest regnar bort…så ta för dig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s