Håll dig varm i ett stycke skotsk historia.

Höst och vinter i Tweed

Man kan redan känna hösten i luften. Det börjar bli hög tid att ta en titt på sin höst och vinter garderob. Som vi skrivit i tidigare inlägg är Harris Tweed en av våra absoluta favoriter på Tailorhouse. Den är 100% handvävd och vävs av öborna i deras hem på de skotska öarna. Var 50:e meter är kontrollerad och bär det berömda Harris Tweed Authority ORB. Det är ett kvalitetsmärke som påvisar att tyget är just en Harris Tweed och helt handvävd. Inget annat tyg i världen får kallas Harris Tweed.

Tweeden kommer hålla dig varm och torr, den är även vattenavvisande.  Tänk dig vad som krävs för att hålla humöret uppe på de skotska högländerna en hel dag, bortsett från whiskey. Vädret på den skotska heden är inget väder för duvungar alltid. Harris Tweeden som funnits i ett par hundra år har haft som huvudsyfte från början att vara varma och slittåliga för att klara det hårda klimatet. I mitten på 1800-talet tog Lady Dunmore, änka efter Earl of Dunmore tweeden in i finrummet och lanserade den till de fashionabla Londonborna.  Inte mycket har ändrats sett till framställandet av tweeden, det du ser idag är inte annorlunda än vad skottarna bar för ett par hundra år sedan, ett sant tecken på att man gjort något rätt.

En Harris Tweed innehåller 24 olika färger. Där finns ett 10 tal olika tyger att välja mellan. Kanske inte det bredaste urvalet men med tanke på vilken kärlek och omsorg som läggs ned på varje meter tyg är det mer än nog. Det finns olika tjocklek på tweeden, en tjockare och robustare och en lite tunnare. Passformen kan man få i en rak eller smal silhuett. Harris Tweeden kommer med fotbollsknappar i läder och sluttande fickor, vill man kan man även välja skinn på armbågarna.

Vill du hålla dig varm och följa modetrenden för höst och vinter 2012 ska du välja en rutig Harris Tweed kavaj. Den kommer hålla dig både varm, trendig och välklädd. Vi har hela Harris Tweed tygsortiment, välkommen in och välj ut just din tweed.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s